Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

Histoloji ve Embriyoloji Doktora Programı

YÖK Yürütme Kurulunun 26.08.2020 tarihli Kararı ile açılan doktora programı Enstitümüz  Histoloji ve Embriyoloji  Anabilim Dalında doktora eğitimi vermektedir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Histoloji ve Embriyoloji Bilim alanında Doktora derecesine sahip olunur.

Doktora derecesi dersler ve tez çalışmasını kapsayan tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır. İlk iki yıl uzmanlık alanı ile ilgili derslerin alınmasını ve tez çalışmasına hazırlığı kapsamaktadır. Eğitim planında zorunlu derslere ek olarak öğrencinin tercihine göre uzmanlaşacağı alana uygun sunulan seçmeli dersler bulunmaktadır.

Prof. Dr. Meryem AKPOLAT FERAH

Prof. Dr. Meryem AKPOLAT FERAH