Kalite Politikası

Enstitünün Mesajı

Enstitümüz, 11 Temmuz 1992 tarihinde yürürlüğe giren 3837 sayılı Kanun’un 9. ek maddesinin (c) fıkrası ile kurulmustur. Enstitünün amacı; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)’nde Sağlık Bilimleri kapsamındaki Yüksek Lisans ve Doktora eğitim ve öğretimini, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun amaç ve ilkeleri doğrultusunda ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İsleyiş Yönetmeliği ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütmektir.

Yukarıda bahsedilen teşkilat yönetmeliğinin 5. madde (c) fıkrasına göre Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin anabilim dalları lisansüstü eğitim ve öğretim yönünden Sağlık Bilimleri Enstitüsünün anabilim dallarıdır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bünyesinde toplam 13 anabilim dalında; 11 doktora, 14 yüksek lisans olmak üzere toplam 25 programda lisansüstü eğitim yapılmaktadır.

ZBEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak; 2020-2021 döneminde, eğitim-öğretim faaliyetlerinin 19. yılına ulaşmanın gururunu yaşamaktayız. Amacımız; sağlık bilimleri alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde bilgi, beceri ve profesyonel yeterliliklere sahip geleceğin uzman ve akademisyenlerini yetiştirmektir. Mezunlarımızın, aynı zamanda sorunlara çözüm üretebilen, araştırıcı, yaratıcı, üretken, rekabetçi, etik ve insani değerlere saygılı, sosyal yönden gelişmiş ve milli değerlere sahip olmalarının yanı sıra bilim savunucusu, yönetici-lider, ekip üyesi ve danışman özelliklerini kazanmaları doğrultusunda yetişmeleri de hedeflenmektedir.

Öğrencilerden beklentilerimiz, yukarıda anılan yetkinlikleri azami derecede kazanmaları, alanlarında aranılan yüksek standartlarda bilgi, beceri ve profesyonellik özellikleriyle donanmaları ve öğretim üyelerine, arkadaşlarına ve çevrelerinde iletişimde oldukları herkese karşı saygılı ve hoşgörülü olmalarıdır. 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Dönemi için tüm öğrencilerimize sağlık ve mutluluk dolu üstün başarılı bir yıl diliyoruz.

Sağlık Bilimleri Enstitü Yönetimi